Каталог

Виробництво мила. Сучасні технології миловаріння .

 Трішки цікавого про виробництво  і склад  мила.
Виробництво сучасного туалетного та господарського мила – автоматичний та хімічний процес. 
Багато якостей мила, наприклад, розчинність у воді, піноутворення, миюча здатність, бактерицидні та зволожуючі властивості, залежать від його складу та добавок. 
У хімічному відношенні основним компонентом твердого мила є суміш розчинних солей вищих жирних кислот. Зазвичай це натрієві, рідше - калієві і амонієві солі таких кислот, як стеаринова, пальмітинова, міристинова, лауринова і олеїнова.
Додатково в складі мила можуть бути й інші речовини, які в останні роки стали дуже популярні в якості ароматичних добавок та засобів дезінфекції. Їх додають для приховування неприємного запаху лугу, тому навіть у самому простому косметичному милі без спеціальних ароматів не обійтися. 
До мила також додають барвники і компоненти, що роблять піну по-справжньому білосніжною. 
Проте не слід забувати, що чим більше в милі натуральних компонентів, тим воно краще. 
Саме натуральні продукти та трави роблять мило м’яким, ароматним і надають йому лікувальних та зволожуючих властивостей. 
Трохи історії про технологія ї миловаріння 
Сучасні технології миловаріння 
Старий спосіб варіння мила з застосуванням розчинів лугів в промисловості все більше витісняється гідролізом жирів під дією водяної пари при підвищеному тиску. При цьому утворюються гліцерин і вільні жирні кислоти, які легко можна відокремити від гліцерину, використовуючи його розчинність у воді. З суміші жирних кислот при нагріванні з розчином соди або поташу (карбонатний метод) легко виходять відповідні мила. 
В якості сировини для отримання основного компонента мила, можуть використовуватися тваринні і рослинні жири, жирозамінники (синтетичні жирні кислоти, каніфоль, нафтенові кислоти, талові олії).
15.05.2016

Рекомендуемые статьи:

Фуд-арт, або найкреативніші ідеї для сніданку Фуд-арт, або найкреативніші ідеї для сніданку
Фуд-арт, або найкреативніші ідеї для сніданку
#фуд-арт# ідеї для їжі# їжа# саманта Лі# креатив# кухня# приготування їжі
Котоманія для вишивальниць Котоманія для вишивальниць
Котоманія для вишивальниць
#Кіт# коти# вишивання# Hiroko Kubota# Хіроко Кубота
Як створити хендмейд продукт для нішевої цільової аудиторії? Як створити хендмейд продукт для нішевої цільової аудиторії?
Як створити хендмейд продукт для нішевої цільової аудиторії?
#handmade# хендмейд# вироби ручної роботи# нішева цільова аудиторія# хендмейд продукт
Трансформація: як клієнти стають постійними Трансформація: як клієнти стають постійними
Трансформація: як клієнти стають постійними
#Handmade# продати handmade# ручна робота# handmade бізнес# де продати handmade# вироби ручної роботи

Идеи для подарков, подборки от редакторов, новые тренды - получайте на свой почтовый ящик.