Мило, зроблене цією талановитою майстринею, не залишає байдужими навіть найбільш вибагливих покупців та рукодільниць. Зрештою, так само, як і блискучі розповіді самої Адріани про свою рукодільну справу.
Мило "з нуля" вариться шляхом омилення масел каустичною содою. Процес тривалий і вимагає певної техніки безпеки.
На виробіток мила у Адріани йде близько 5 годин - у результаті майстриня отримує 2 кілограми «чистого» мила. На мило з люфою (мочалка виготовлена з натурального природного матеріалу – люфи) де спочатку вариться екологічно чиста мильна основа, а потім з неї - готовий продукт, більші затрати- близько 12 годин.
«Для того, аби зробити якісне миделко, слід попрацювати над рецептом. Особливо коли є якісь певні вимоги чи побажання. Почасти все починається з вистоювання інфузу. Тобто беремо оливкову олію (або іншу), засипаємо цілющі трави, ставимо це все у тепле місце на певний час, потім - відціджуємо. Так, трава віддає корисні властивості маслу і ви отримуєте інфуз. Є мила і без інфузу, - майстриня розкриває технічний бік справи.
Про цінову категорію та ключ до радості
Цінова категорія виробів нижча, ніж у магазинах – у середньому від 5 до 70 гривень, залежно від форми, маси та компонентів. Втім, Адріана радить не брати собі за мету лише матеріальну вигоду – тоді нічого доброго не вийде. "Любов до того, що ти робиш - це ключ до радості, гармонії і успіху," - вважає майстриня. - Не таємниця, що вироби ручної роботи мають особливу енергетику, і тепло рук майстра, і позитив, і радість від створення покупець отримує бонусом.»
Кожен кавоман мріє мати на поличці мило з кавою
Серед найпопулярніших компонентів, які майстриня додає у мило, мелені кісточки винограду та кава, яка є найкращим скрабом. «Кожен кавоман мріє мати на поличці мило з кавою. Більше того, популярними на сьогодні є мила із вівсянкою, різноманітними типами глини, а також дьогтеве мило, і звісно, шоколадне, але зважаючи на теперішній шоколад, подібне мило все ж є рідкістю, - розповідає Адріана.
Термін придатності мила, виготовленого Адріаною, зазначається на етикетці. Адже залежно від складу мило може бути придатним до користування від трьох місяців до року. До слова, майстриня на сьогодні власноруч створює етикетки, усі коробочки і назви мила.
Своїм виробам Адріана дає напрочуд метафоричні імена: «Серце Кая», «Історія чаювання», «Лавандові сни», «Лабіринти кохання», «Дотик пелюстки», «Солодка геометрія» - назви того, чим ми тривіально миємо руки, і гадки не маючи, що воно може бути мистецтвом. Зазначимо, «Серце Кая» ( на фото) стало першим і згодом найулюбленішим виробом Адріани не лише через те, що чудово продавалося, а й несло в собі ідею, символіку – червоне серце,закутане у лід, і справді перегукується із сюжетом казки «Сніжна королева».
Про найбожевільніші замовлення
Найбожевільніше замовлення – мило у вигляді чоловічого статевого органу (!). Про такі пікантні вироби Адріана говорить неохоче, втім товар під назвою «Стріли Амура» розійшовся «на ура». Близько 300 одиниць «амурного причандалля» перед днем Валентина було продано в одному із найвідоміших інтим-магазинів. Але у мильній практиці майстрині-миловарки є історії куди романтичніші.
"Якось мій знайомий хотів освідчитися дівчині і зробити це оригінально. Ми придумали – вкласти каблучку у середину мила," - згадує Адріана. - Мило у вигляді чашки кави теж було своєрідним випробуванням, оскільки зробити подібну форму і справді нелегко.На допомогу прийшла 4-річна донька Йоанна – позичила у малечі дитяче горнятко і вмить виконала вибагливе замовлення."
А як виглядає ваше ідеальне мило? Якої форми йому слід надати?Вже вирішили?
Тоді вперед - нашій майстрині під силу втілити в реальність найкреативніші бажання
А ось і сама майстриня - Анаірда Кашеф
Усі права на фото, використані у статті, належать їх власникам. Фото використані з метою творчого натхнення.