Якщо ви маєте на меті "смачно" здивувати свою половинку у День всіх закоханих, на десерт варто приготувати щось особливе, наприклад , яскраве печиво з освідченням у коханні. Готувати його не так вже й складно, а друк можна зробити самому і написати будь-які приємні слова та побажання. Смачний і красивий десерт можна упакувати як подарунок або просто піднести своїй пасії на тарілці. У будь-якому випадку, буде приємно і смачно.
Як зробити друк:
Напевно, в дитинстві ви ліпили вироби із солоного тіста, і ось з цього безпечного матеріалу можна зробити друк для святкового печива.
Вам знадобляться:
2 склянки борошна;
склянка солі ;
¾ склянки води ;
2 чайні ложки рослинної олії;
Все ретельно перемішується до однорідної маси, після чого можна ліпити друк. Робите конусоподібну форму, як на малюнку нижче, і на плоскій поверхні, за допомогою зубочистки, олівця або будь-якого іншого зручного інструменту, робите напис. Тільки враховуйте, що на печиві не вийшли невиразні каракулі.
Можна зробити кілька печаток: з ім'ям, різними побажаннями, сердечками. Готові штампи треба залишити десь на добу в теплому сухому місці, а потім запекти в духовці. Півгодини при температурі 50º C, а потім близько 10 хвилин при температурі 100º C. Головне, щоб духовка нагрівалася поступово, а то друк може зіпсуватися.
Змішуємо інгредієнти:
Для печива вам знадобляться (розраховано на 15 штук):
1 пачка вершкового масла;
1 чайна ложка солі;
⅔ склянки цукру;
1 чайна ложка мигдалевого екстракту;
рожевий харчовий барвник;
1,5-2 склянки борошна;
Змішайте масло, сіль, цукор і борошно до однорідної консистенції, додайте туди екстракт мигдалю і рожевий барвник. Якщо не змогли знайти екстракт мигдалю, можна перемолоти мигдаль в кавомолці і муку, додати замість екстракту. Коли тісто готове, ви розкачуєте його в кульки і роздавлюєте печаткою.
Щоб печатка не прилипла, перед роботою "скупайте" її в борошні.
Якщо у печива вийшли нерівні краї, можете обрізати надлишки тіста чаркою.
Викладіть печиво на деко і поставте в духовку, попередньо розігріту до 170º C. Випікайте близько 15 хвилин, потім дістаньте з духовки, даючи трохи охолонути і приберіть в холодильник.
Смачного!!!!
Червоний укрпїнськи вінок, пишний вінок , вінок з квітами
ГотовийМагазин: Марта Порада хендмейд
Майстер: Марта
3 900
UAH